Kerstboom adopteren


Vorig jaar las ik voor het eerst dat je een kerstboom kunt adopteren. Ik werd meteen helemaal enthousiast!!! Dat wilde ik ook wel.
We hadden toen helaas onze kerstboom al in huis, dus het was voor dat jaar geen optie meer.

De wens om ook met de kerst aan duurzaamheid en CO2-reductie te werken moest dus nog even geparkeerd worden tot volgend jaar. Want het levert wel degelijk een vermindering aan koolstofdioxide-uitstoot op. Het zorgt voor een reductie van 3kg per jaar wanneer je de boom hergebruikt in plaats van verbrand. Ter vergelijking een kunstboom kost 48kg aan CO2 belasting. (cijfers over kerstbomen en koolstofdioxde)
 
Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar ging ik in september al op jacht naar de juiste plek om een boom te halen. En gelukkig zat er in de buurt een kweker waar je een boom kunt adopteren.
Dat betekent dat de boom met een kluit wordt uitgegraven. Deze kluit wordt vervolgens netjes ingepakt in jute en een draadmand zodat de boom na de kerstperiode weer teruggeplaatst kan worden.

Vanmorgen gingen we dus op pad naar de kweker en kozen een boompje naar onze zin.

 
De lampjes en versieringen hebben we al jaren en gebruiken ieder jaar opnieuw.

Voor de kosten hoef je het adopteren niet te laten, deze boom van ca. 1,70 m kostte ons slechts €15,-. 
Dat geven we normaal ook ongeveer uit aan een boom.

Ben je ook enthousiast geworden dan kun je volgend jaar ook je kerstboom adopteren bijvoorbeeld via Schout Planten. Daar haal je ook nog eens een biologisch geteelde boom.

Wat denk je? Volgend jaar ook een geadopteerde boom?

Reacties

Populaire posts