Vakantie - anders dan anders

In februari hadden wij onze hele vakantie voor deze zomer al gepland en alles gereserveerd. Naar Zweden zouden we gaan dit jaar. Eindelijk! Het stond al zo lang op mijn verlanglijstje. Als sinds het lezen van "Madieke en het rode huis" heb ik de wens om pruimencompôte te eten, het lievelingskostje van Madieke. Helemaal klaar waren we ervoor...

En toen gooide het coronavirus roet in het eten. We besloten met pijn in ons hart onze reis uit te stellen tot volgend jaar. 

Hoe onze zomervakantie dan door te brengen werd de volgende vraag. We kozen voor ruim twee weken op een kleine natuurcamping in het schone Brabantse Lierop. We wilden even weg van huis, na zo'n lange periode van thuiswerken en thuisschool. Zonder verdere plannen zetten we onze vouwcaravan op, tentje voor de meisjes erbij en kamperen maar.

Met dank aan Martin Schoenmaker

Voor het eerst zonder een lijst / plan met mogelijke uitjes en bezienswaardigheden. En dat was even wennen. Helemaal geen plannen hebben had tot resultaat dat we volledig onthaastten. Het bracht ons rust. Er hoefde niets, er was niets, we deden niets. 

Nou ja, niets... de kinderen speelden met vrienden en kennissen op de camping - we komen er vaker. We hadden veel contact met de andere campinggasten, lazen boeken, breiden sokken, stookten fikkie en kookten samen. 

Al met al een heerlijke ontspannende vakantie die ons voldoende oplaadde voor de komende drukke periode. 

 

 

 P.S. Volgend jaar gaat de reis wel naar Zweden, hoewel deze ervaring ons op een onverwachtte manier heeft verrijkt.

Reacties

Populaire posts